Joensuisia kuvia

July 05, 2016  •  Leave a Comment

Olen ottanut tämän kesän projektiksi innostuttaa itseni miljöössä kuvaamisen lisäksi miljöön kuvaamiseen. Nostaa maisema ja rakenteet taustasta kuvan pääosaan. Ajatus projektista otti kipinää, kun olin kuvaamassa lehtijuttua Punkaharjun maisemissa.  Olen minä tähänkin asti satunnaisesti tuonne kaduille tai luontoonkin kuvamaan astunut, mutta tosiaankin satunnaisesti. Projektini aloitin perustamalla Instagram-tilin aiheena Joensuu, "Joensuisia kuvia". Joensuu on minulle jatkuvasti saavutettavissa. Se on sopivasti monipuolinen, muttei kuitenkaan liian yltäkylläinen kuvauskohde. Liikkuessani kuvaamassa en varsinaisesti lähde etsimään mitään erikoista kuvauspaikkaa tai muutenkaan yritä etukäteen hirttää itseäni johonkin ajatukseen kuvasta, jonka juuri nyt haluaisin. Haluan katsella ympärilleni ja kuvata sen mitä valon, rajauksen ja ajoituksen yhdistelmistä saan irti.Aloitin lisäämällä Joensuusta jo aikaisemmin ottamiani kuvia, ihan vain päästäkseni alkuun. Samoja kuvia olet voinutkin nähdä kotisivuillani ja facebook-sivuilani. Jatkossa käyn säännöllisesti maleksimassa kaduilla ja poluilla lisätäkseni kuvia tasaiseen tahtiin. Pitänee suunnitella jonkinlainen maleksimis startegia. Vai meneeköhän se liian väkinäiseksi. Ehkäpä kuitenkin ajelehdin Pielisjoen rantoja ja kaupungin katuja huolettoman suunnitelmattomasti valon ja muotojen ohjaamina. Näin alkuun ainakin pitäydyn helposti saavutettavissa  oleviin kohteisiin. En kiipeä katoille tai kapua ajoneuvoihin tai muihin laitteisiin hakeakseni erikoisia kulmia. Yritän saada mahdollisimman paljon irti katutasosta tai ainakin kaikille avoimista paikoista. Haluan, että kuvia näkevät ihmiset voisvat itse bongata saman näkymän kuin minäkin. Ehkä joku päivä otan kuvauskävelylleni mukaan halukkaita seuraksi, kuvaamaan tai katsomaan miltä ne kuvat näyttävät ennen kameran ja tietokoneen osallistumista prosessiin.Aiemmin aloittamanin kohtaamis blogisarja tyrehtyi niin kuin jo alunperinkin uumoilin. Aikataulutuksellisesti hankala konsepti. Ehkä palaan siihen myöhemmin. Ehdottomasti haluan jatkossakin tehdä vastaavia avoimia kohtaamisia muotokuvilla höystettynä. Ja mikä ettei, jos joku haluaa, niin senkun vaan järjestää minulle yllärinä kohtaamisen jonkun mielenkiintoiseksi tietämänsä ihmisen kanssa. 

Hyvää kesää ja kauniita kuvia.


Comments

No comments posted.
Loading...
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July August September October November (1) December (4)
January February March (2) April May June July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December