Soul

December 14, 2015  •  Leave a Comment

Otin tähän yhdet ihan itse, perjantaille 11.12.2015 sopimani kuvaukset. Ei siis vielä yllätysmomenttia.

---Ossi Valpio, hiphop lyyrikko. 
Ei mikään kyynikko. 
Nostanu ittensä jaloilleen
Ei jää aloilleen
sanoilleen 
etsii kanavaa
Elämää avaavaa, avaraa 
Dj, bändin liideri, MC 
Liikemies jne.---

No annetaas olla kun ei irtoo =D Kaikki osaa räpätä, niin kuin kuvatakin. 
Kävin moikkaamassa Ossia Jyväskylän Lutakon toimistokolossien siimeksessä. Valpio on tullut minulle tutuksi syksyn aikana yrittäjävalmennuksessa, joten jutustelu teekupposen ääressä kääntyi aiheeseen. Pikakelataan eteenpäin... Toimistokäytävän ja sen yritysten/yrittäjien esittely..  Oma persoona... idea.. itsensä likoon laittaminen..  konkurssi!.. hallitus.. freelancer.. osuuskunta.. epäselvää.. uskallusta... Tee Se.. hyvää kahviakin olis ollu..

Mutta siis tuo Ossi on tämän näköinen heppu. Vuoden Keskisuomalainen kamppanjan posteri kuva? Tarkoitukseni oli saada hiukan haloa aikaiseksi Ossin ympärille. Valotolpan asettelin suoraan taakse blokkaamaan osan valosta ettei kasvot hunnuttuisi täysin. Ja tuossa vaiheessa olin jo päättänyt poistaa tolpan kuvasta, samoin kuin taustassa olkapäästä sojottava piipun. Normaaleja juttuja kuvaajalle. Ainakin minun kaltaiselle ei niin puristille kuvaajalle. Hiukan terävyyttä ja valoa naamaan, jää softiksi, nettikuvana kelpaa.. ei siis posteriin. "Kill your darlings" hetki. Sipistely seis.

 

Ossi Valpio

Luulen että Ossi on tuohon äänestykseen päässyt positiivisella moodilla, jota hän kylvää ympärilleen. Ollessaan työssään nuorten parissa, musiikin ja hiphop-kultuurin parissa, valmentaessaan uskoa ja uskallusta tuleviin yrittäjiin. Oikeastaan kaikkialla missä hän pääsee ääneen, mennään positiivisuus edellä. Ja tarkoitan positiivisella tavalla positiivisesti =D, ei siirappisesti hunajat jatkuvasti housuissa tavalla positiivisesti. 

Okei käännetään kuvaussuunta päikseen. Taustalla Jyväskylän keskusta. Pään taakse vaalea rakennus, että nuppi erottuu taustasta. Ehkä tuon punaisen liikennevalon olis voinu poistaa.. ehkä ei. 

 

Ossi ValpioKulttuurimies, musiikki- ja hiphop-mies, urheilu- ja hyvinvointimies. Googlatkaa nimi jos ei ole vielä tuttu.  Jos joskus pääsette kuulemaan hänen tarinaansa, niin lupaan että omia tekosyitäsi laskevat sormesi alkavat putoilemaan pitkin lattioita. Yhdestä omasta tekosyystäni saat sinäkin Ossi vielä kärsiä.. aion siis jatkossakin oikolukea itse omat tekstini =D. 

Jyväskylä on paikka johon kaipaan monestakin syystä. Yksi on tuon kaupungin monipuolinen ja kumpuileva rakennuskanta. Vaikka kaikkki eivät ole samaa mieltä uusista rakennuksista ja vanhojen purkamisesta, niin mielestäni Jyväskylä on onnistunut säilyttämään katukuvassaan ajallisenkin kerroksellisuuden. Sen lisäksi, että rakennuksia voi kuvata, voi niitä käyttää mielenkiintoisina taustoina. Tässä taustalla Hotel Paviljonki Lutakossa. Ja Ossi jankuttaa minulle jotain yhtä sanaa. Painokasta tekstiä oli se.

 

Ossi Valpio

Tämmöiset kuvaukset tällä kertaa. Ossila oli kiirus lounaalle... piti laittaa terveiset mukaan.. Anu, tack kun laitoit tuon tyypin syksyllä reissaamaan täällä idässä. Vielä kun näkis Soul Valpio Bandin keikalla täällä Joensuun seudullakin.. lupaan tulla ottamaan hyvät keikkakuvat.

Täällä päivämäärällä kun tämä postaus julkaistaan, minulla on ensimmäinnen todellinen yllätyskohtaaminen. Aika ja paikka ovat tiedossa ja kuvattavan tunnistamista helpottavat vinkit selvillä. Siinä missä Ossin kohtaaminen ei oikeastaan jännittänyt yhtään, niin tämän päiväinen sitäkin enemmän. Jospa tämä kirjoittamisen tahti alkaisi tästä tiivistymään...

PS. korjailen tekstistä virheitä julkaisunkin jälkeen.. sisältöön en enää koske.  


Comments

No comments posted.
Loading...
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July August September October November (1) December (4)
January February March (2) April May June July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December